Házi tiramisu – expressz változat

Square

Desszertmennyország percek alatt! Egy XXL-es szeletben sincs annyi kalória, mint a sokkal töményebb alaprecepttel készült verziókban.

Hozzávalók:

  • habtejszín / habalap (nekem Hulala)
  • keksz / babapiskóta (nekem Albert keksz)
  • kávé (nekem instant 3 az 1-ben)
  • cukrozatlan kakaópor

Abrak-a-dabra:

A habalapot géppel felvertem annyira, hogy fejjel lefelé fordított tálban se moccanjon. (Előtte elfelejtettem betenni a hűtőbe, de legalább kiderült, hogy ezt a fajtát a legkevésbé sem zavarja :P)

A kekszeket egyenként óvatosan beáztattam a kávéba, a maradék kávét pedig belekevertem a habba.

Frissentartó fóliával bélelt edénybe – konkrétan egy szögletes ételhordó dobozba – habot kanalaztam, elegyengettem a felszínét, majd tettem rá egy sor kekszet. Aztán megint hab, keksz, hab… tetszőlegesen változtatható a rétegek száma, ezért sincsenek fix mennyiségek.

(Aki szereti méregetni a méregetnivalóját, annak jelzem, hogy egy 23 x 14 x 8 cm-es, vagyis sztenderd nagy ikeás doboz pont megtelt 500 ml habalapból készült habbal és 2 vékony kekszréteggel. Összesen kb. 1 dl kávét használtam fel.)

A tetejére kakaóport szitáltam, aztán ment a hűtőbe. Nálam egy éjszakát pihent, utána szépen tudtam szeletelni, de valószínűleg 2-3 óra is elég neki.

A megfelelő alapanyagok kiválasztásával lehet cukor- és/vagy gluténmentes, lassúbb vagy gyorsabb felszívódású szénhidrát, meg minden ilyesmi.

Vigyázat! A kávés hab önmagában is annyira finom, hogy figyelni kell: a tiramisuhoz is maradjon 🙂

Konklúzió: