Cukormentes meggyes gyorsrétes

Square

Édes élvezet mazochistáknak vagy jó kézügyességűeknek.

Hozzávalók:

  • meggy (25-30 dkg / tekercs)
  • réteslap (2-3 db / tekercs)
  • szegfűszeg (nekem őrölt)
  • fahéj

Abrak-a-dabra:

Nem tudom, ki alkotta meg így ezt a k… kedves és jó készen vásárolható réteslapot, mert túl sok értelme nincs, az biztos. Mindenesetre ha már ott szakadozott és foszladozott az asztalon, csináltam belőle két dolgot. Először a desszertet mutatom.

Amikor kibontottam a réteslapot, azt hittem, több réteg papír van körülötte. De nem, az már ő maga volt, ejnye. (Tudtam, hogy nagyon vékony, de hogy ennyire?)

Mindegy, a ráírt utasítások szerint neki akartam látni, megfogtam, nyilván szakadt, arohadtéletbe. Segáz, 8 van benne. A másodikat sikerült kiterítenem egy konyharuhára, hogy a kezemben felmelegített kókuszzsírral tapicskoljam be, majd rátegyek egy újabb réteget.

Ezután a kiolvasztott, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített meggy következett. Semmilyen édesítő nem kellett bele, a gyümölcsnek nálam legyen gyümölcsíze.

A konyharuha segítségével feltekertem a cuccost, ráügyeskedtem a sütőpapírral bélelt tepsire, s betettem 200 fokon 20 percre. Meglepően finom lett, pedig amikor megláttam azt a >#&@÷ß réteslapot, tutira vettem, hogy ebből nem lesz recept.

PS: Elképzelhető, hogy a kézügyességemmel van probléma, s ez a világ egyik legkiforrottabb találmánya!

Konklúzió:

cukormentes-meggyes-gyorsretes