Sütőtökkel sült csirkecomb

Square

Amilyen egyszerű, olyan lassú kaja. Majdnem éhen pusztultam!

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 egész csirkecomb
  • 1 nagyobb sütőtök
  • plusz zöldségek ízlés szerint (hagyma, répa, krumpli)
  • őrölt bors (fekete, fehér)
  • olaj

Abrak-a-dabra:

Ezzel a koszttal szenvedtem eddig a legtöbbet pedig röhejesen egyszerű, tényleg.

Megmostam és feldaraboltam a sütőtököt (anyát idézve mobiltelefonnyi darabokra, csak eszerint ha iPhone 6 Plus-od van, akkor kábé egyben kéne hagynod, ami azért para :D), félbe vágtam a hagymát, negyedeltem a krumplit, karikáztam a répát. Jött hozzájuk a sózott-borsozott csirkecomb az olajjal hajszálvékonyan kikent tepsibe, hurrá! Fél bögre oldalról becsorgatott víz jó alá.

A sütőtököt egyébként érdemes átfuttatni a csap alatt, nedvesen szebben pirul a teteje, úgy szól a fáma.

A sikertörténet azonban jócskán váratott magára.

Történt ugyanis, hogy a csirkecomb cseszett megsülni 200 fokon 50 perc alatt. Sőt, szinte teljesen nyers maradt, ami elvileg fizikai képtelenség, pláne fólia alatt. Ez önmagában még nem volna akkora baj, mert a jó dolgokat kivárja az ember lánya, csakhogy időre kellett mennem valahova, egyórányi távolságra. Így elzártam a sütőt, és lakoma helyett egy banán rituális feláldozásával indultam útnak.

Közben hetvenszer megállapítottam, hogy na, a csirkecomb az végképp nem való az én türelmetlen fajtámnak. Miután hazaértem, még több mint félóra kellett neki, bekaphatja a köcsög szárnyasa! Persze, a zöldségek rég elkészültek, tehát valószínűleg nem a sütővel volt gond. Meg lehet, hogy a baromfi is oké, csak a villanysütő lassúbb, vagy nem tudom. Aki tudja, szóljon!

A zabadék mindenesetre kifogástalan lett, ráérőknek ajánlom.

Konklúzió:

sutotokkel-sult-csirkecomb

sutotokkel-sult-csirkecomb2